Het roer moest om…..

beweeg

Zoals een aantal van jullie weten ben ik nu een jaar bezig met afvallen door middel van  koolhydraat arm eten. Dat betekend niet meer dan 30 KH per dag. In het begin ging ik als een trein, de ene na de andere kilo ging eraf. En toen opeens stopte het. Ik kreeg lichamelijke klachten, door de fybro heb ik er daar al genoeg van, maar nu was het nagels braken af, zweren in mijn mond, hoofdpijn, nog mindere concentratie, de vermoeidheid nam weer toe, haar uitval. Maar ook psychisch ging ik achteruit. ik werd down, lusteloos, gefrustreerd want he je laat allerlei eten staan en de weegschaal toont het je niet aan, erger nog ik kwam aan.

Maar goed ik moet afvallen en dus moet het roer om. Wat ik nu doe is het volgende:

Ik probeer minimaal een half uur te lopen per dag en/of een rondje dorp te fietsen dat is ongeveer een kilometer of 6. Ik moet erbij zeggen ik heb een fiets met trap ondersteuning anders zou ik het einde van de straat niet eens halen.

Ik begin ’s morgens met 2 glazen lauw water, koffie en 250 gr magere kwar, met een klein handje muesli en een stuk fruit erdoor.

Tussen door drink ik water, thee van verse munt of gember en koffie.

Tussen de middag eet ik een kop soep zonder vermicelli en een broodje of twee sneetjes brood met sla, komkommer, kaas een plak kipfilet en een gekookt ei. De 5 snoep tomaatjes eet ik er los bij.

Tussendoor eet ik een stukje komkommer of wat snoep tomaatjes, of een stukje gedroogde worst. En natuurlijk drink ik weer water of thee.

’s avonds eet ik warm, veel groenten, geen rijst of pasta, soms een aardappeltje en een stukje vlees of vis. Toe eet ik yoghurt met wat walnoten, beetje honing en slagroom met zoetstof.

In de avonden probeer ik niets te eten maar vooral veel te drinken.

Ik heb geen honger, mijn nagels groeien weer goed, geen hoofdpijn en veel energie en ik val nog af ook, niet alleen op de weegschaal maar ik merk dat mijn kleding losser gaat zitten.

Dit werkt voor mij, ik ben er blij mee en dacht ik deel het met jullie wie weet kan een van jullie er iets mee.

Het geheim voor mij is denk ik het bewegen en veel water drinken. En geniet van wat je eet.

Fijne dag,

Blijf dichtbij je Maker.

5 gedachtes over “Het roer moest om…..

 1. Melinda

  Het is idd het bewegen hoor!! En las dat je door kha/ khb echt lichamelijke klachten kunt krijgen die jij omschrijft. Ik werd er ook niet echt vrolijk van. M’n kilo’s er nu weer bijna bij dus ik baal!!! Doordat ik te weinig beweeg staat alles stil😢.

  Like

 2. Emmy

  Koolhydraatarm eten is dus ook echt niet goed! Je lichaam heeft gewoon koolhydraten nodig!
  Al die hypes tegenwoordig doen meer kwaads dan goed!
  Beweging, water drinken en niet snoepen, zijn inderdaad de dingen die je helpen met afvallen en beter voelen

  Succes meid

  Like

 3. mydailynotebookblog

  Grappig….ik ben op dezelfde manier bezig…..ik voelde me ook niet prettig maar soms sluipen die gewoontes er zo makkelijk weer in he. Hier dus ook thee, koffie, yoghurt en bewegen wordt hier moeilijker maar merk wel dat het helpt

  Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.