Gastblogger Petrina’s Schrijfgelukjes (3)

Vandaag lezen jullie de blog van Petrina’s Schrijfgelukjes . Vind het super leuk dat zij voor mijn blog een blog wilde maken die ik met jullie kan delen. Dank hiervoor Petrina.

petrina

Een nieuw begin

Sinds 16 November 2016 mag ik weer een partner zijn. Met een fijne man aan mijn zij, mogen wij, omringt met God, onze weg samen lopen. Wij mogen met elkaar een samengesteld gezin vormen. Dat begin is zo anders als trouwen met een man. Het gezin van mijn man, maar ook mijn eigen gezin, samen brengen. Zodat ons huis een liefdevolle nieuwe plaats voor beide gezinnen is. Deze nieuwe start legt zoveel bloot bij mij, ik merk dat het mij kwetsbaar maakt. Dit nieuwe begin geeft mij een uitdaging. Durf ik (weer) te vertrouwen?!

Oude patronen

Het breken van mijn vorige relatie heeft littekens achtergelaten. Daardoor ben ik mezelf gaan beschermen. Want die littekens, die wil ik niet meer open hebben. Doormiddel van overlevingspatronen kon ik zorgen dat niemand in de buurt kwam van die oude pijn. Wanneer iets maar in de richting kwam van wat ik eerder had gehoord, dan gingen mijn hersenen als vanzelf hierop in werking. Zolang heb ik namelijk ervaren dat als het ene gezegd word, of gebeurd, ook die pijnlijke reactie bij mij komt. Zonder dat daarvoor oog was. Ongeziene pijn, dat gaf mij ongeziene angst. Al die oude patronen, en mijn zelfbescherming, nam ik mee ons nieuwe gezin in. Zoals ieder in ons gezin zijn eigen bagage al meegenomen heeft. We hebben niet met z’n allen de bagage kunnen verdelen, daarom is het zo belangrijk om nu stil te staan bij elkaar. Wat draag ik eigenlijk mee? Wat heeft jou geraakt. Waar ligt jouw ongeziene pijn, en mag ik die zien? Hoe kan ik, dat wat er allemaal gebeurd is, zo meenemen dat het mijn toekomst niet belemmerd?

Nieuwe patronen maken

Dat is precies wat vraagt bij mij om vertrouwen. Het is nodig in ons nieuwe begin. Mijn man, kan het helpen als hij mag zien wat er verborgen zit in dat hoekje van mijn hart. Mijn nieuwe begin, het vraagt om een grote uitdaging. Het zal niet makkelijk zijn voor mij, om mijn oude patronen te stoppen. Om zichtbaar te maken wat ik voel. Maar de Liefde van Hem maakt dat ik in ieder geval vertrouwen genoeg heb. Doormiddel van Zijn Woord geeft Hij moed, maar ook het lef, om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Wees sterk en moedig, wees niet bevreesd en schrik niet voor hen terug, want het is de HEERE, uw God, Die met u meegaat. Hij zal u niet loslaten en u niet verlaten. (Deuteronomium 31:6)

2 gedachtes over “Gastblogger Petrina’s Schrijfgelukjes (3)

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.