Gastblogger ‘Johanneke'(7)

Ook Johannke van Waardevol en Uniek doet ook mee aan de reeks van gastbloggers op mijn blog. Ik vind het echt zo gaaf. En trots dat zij dit wilt doen.

Genieten van nieuwe ideeën en dingen

Op moment komen er een aantal nieuwe dingen op me af. Zo ga ik over een tijdje mogelijk starten met een cursus ‘leven in je lijf’, start half mei mijn specialisatie columns schrijven in Amsterdam. Ook ga ik binnenkort mogelijk starten met het schrijven van blogs voor een leuke organisatie. Daarnaast ben ik voor mijn eigen blog waardevol en uniek bezig om nieuwe rubrieken te bedenken. Allemaal nieuwe dingen. Erg leuk om mee bezig te zijn en naar uit te kijken. Ik ben wel iemand die in is voor nieuwe dingen en nieuwe ideeën. Mijn valkuil is alleen wel dat ik in mijn enthousiasme wel eens door kan slaan. Dan ben ik te enthousiast en verlies ik mijzelf in mijn enthousiasme. Ik lijk dan net een op hol geslagen paard. In eerste instantie in draf, dat is nog wel te doen, maar hoe langer ik in draf ben, hoe meer het richting galop gaat. Als ik er midden in zit, dan vind ik het helemaal leuk, maar achteraf denk ik: ‘waarom ben ik er weer zo in door geschoten?’ Dan voel ik het ook in mijn lichaam dat ik er veel te krampachtig mee omging en voel ik op allerlei plekken spanning in mijn lijf. Iets nieuws is namelijk wel spannend, ook al is het dan wel positieve spanning.

Wat ik ook bij mezelf merk bij nieuwe dingen dat ik het leuk vind om me er voor op te geven of ergens op te reageren, maar als het dan ineens heel dichtbij komt, dan denk ik: ‘slik, waarom heb ik me hier voor op gegeven of slik, waarom moest ik dit nu zo nodig gaan doen, wil en kan ik dit echt wel? Herken jij dat, dat je heel enthousiast ergens voor op geeft, maar hoe dichterbij het komt je steeds meer gaat afvragen waarom je je eigenlijk hebt opgegeven?

Ik ben voor mezelf op moment zoekende in hoe ik meer vanuit rust en balans bezig kan gaan met nieuwe dingen. Genieten van het nieuwe, maar me er niet helemaal in verliezen. Ok, soms is het misschien wel leuk om er even helemaal voor te gaan, maar wel tijdig op de rem te gaan staan zodat ik achteraf geen spijt heb omdat ik eigenlijk weer over mijn eigen grens ben gegaan.

En dan lees ik samen met mijn dochter uit het boekje ‘Zo werkt God’ van Tanneke Dorgelo voordat zij naar bed gaat: ‘soms ben je heel druk. Je wilt van alles doen en voor je het weet, is het alweer bedtijd. Hierdoor kun je onrustig worden. Stop dan maar met wat je doet en word stil voor God. Als je in de Bijbel leest en met God praat, geeft Hij jou vrede. De vrede van de Here Jezus is speciaal. Het is een vrede die altijd blijf en die jou rust geeft diep vanbinnen. Deze vrede krijg ik nergens anders.’

Wauw, mooi om door een boekje dat ik samen met mijn dochter lees zelf weer bepaald wordt wat mij helpt in alle nieuwe dingen die op me afkomen. Ik mag stil worden bij God. Ik mag lezen uit Zijn Woord en me laten vullen met Zijn vrede. Vanuit die vrede mag ik aan de slag gaan met de nieuwe dingen die op mijn pad komen.

Neem even een kijkje bij Johanneke op haar blog.

Een gedachte over “Gastblogger ‘Johanneke'(7)

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.