Wat een week…..

Psalmen 23:4

Wat een week…. Een week van ziek zijn, een week met een dag op bed. Ongelooflijk wat ziek zijn met je kunt doen. Het geeft je tijd voor bezinning, maar toch ook niet omdat als ik niet goed in mijn vel zit, ik de neiging heb Bijbellezen van die dag over te slaan.

Dus dan krijg je strijd, je wilt wel maar je hebt de puf niet. Prioriteiten stellen komt dan in actie bij mij. Ik kan wel tv kijken of wat dan ook, maar niet Gods woord openen. Hmmm dat is raar eigenlijk. God zorgt iedere dag voor mij, ook als ik ziek ben, misschien wel juist als ik ziek ben. Hij komt dichtbij.

Vanmorgen las ik Psalmen 23:4

Al gaat mijn weg
door een donker dal,
ik vrees geen gevaar,
want u bent bij mij,
uw stok en uw staf,
zij geven mij moed.

Hoe vaak snappen wij Gods wegen niet, omdat het volgens ons niet klopt. Hoe vaak hebben wij geen ‘reden’ om te denken dat God er niet is.

Maar hoe zit het dan dat God onze levensadem heeft gegeven? Die kan Hij ook zo weer afpakken. Toch?

Je prioriteit zal altijd God op NUMMER 1 moeten zijn. En daarbij hoort ook Zijn woord bestuderen, Hem prijzen in wat voor situatie je ook zit.

Doe jij dit???

Of zwelg je liever in zelfmedelijden met hoe zwaar het allemaal wel niet is in je leven. God volgen is een keuze…. Hoe jij omgaat met je leven is dat ook…. Jouw keuze in dit leven hebben gevolgen voor als je straks voor God staat. Wat ga je Hem zeggen als Hij aan je vraagt wat je voor Hem hebt gedaan.

Sorry God ik geloof in je maar ….. Bijbellezen, bidden over U praten of in Uw voetsporen lopen deed ik niet, want dat was te moeilijk omdat ik te druk was met mijzelf.

WWJD: What Would Jesus Do??? Zat Jezus in zelfmedelijden op Golgotha te bidden tot God? Nee Hij BAD tot God, ook nu het zo moeilijk voor Hem was. Hij kende de woorden van Zijn vader, zelfs nu het zo moeilijk was.

En jij ken jij Gods woord??? Zit je moeilijk? Welke keuze maak jij?

Bedenk iedere dag opnieuw: What Would JESUS DO.

Ik wens je een fijne zondag toe,

Blijf dichtbij je Maker.

4 gedachtes over “Wat een week…..

  1. Brandenburg

    Kom net uit de kerk en haaden een preek over job.dat komt overeen met kou verhaal zeggen wij GOD vaarwel of zegenen wij HEM.onder wat voor omstandigheden wij ook zitten.HIJ blijft altijddezelfde GOD hij ziet jou en kent jou hij ondersteund jou en miij met zijn heilrijke rechterand

    Like

  2. Anoniem

    Mja, zoals je het schrijft lijkt het makkelijk. Maar als je het gevoel blijft houden dat God je verlaten heeft, dan houd het bidden en lezen vanzelf een keer op: dat doet gewoon te veel zeer.

    Geliked door 1 persoon

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.