Dit heeft mij aan het denken gezet.

Na het lezen van het boek I’ll Push You, en het zien van de dvd ben ik echt aan het denken gezet.

fb_img_152097580297492461250472549.jpg

Wat als ik zoals Justin in de rolstoel zou zitten, wie zou dit alles wat Patrick voor hem doet voor mij doen.

Ik kwam tot de teleurstellende gedachten dat ik bang ben dat er niemand is die dat zou doen. Ik besprak het met een vriendin, die eerlijk zei ik zou dat niet doen. De opmerking die zij daarna maakte raakte mij.

Mensen wassen niet eens je voeten laat staan je kont.

Haar reactie maakte mij oprecht bedroefd. Maar zo is het lieve zussen. Mijn man en ik hebben na gedacht wie werkelijk dit voor mij zou doen. En ik kan maar een iemand bedenken waarvan ik verwacht dat die dit voor mij zou doen. Triest eigenlijk. Wij hebben het positief gedraaid en zijn gaan na denken wie van de buren mogelijk naar voor zou stappen om dit te doen. Gelukkig viel daar de schade mee :).

Zou ik iemand om mij heen haar partner helpen de last te dragen??? Zou ik een vriendin of vriend douche etc. Ja ik zou dat doen. Zou ik de pelgrimstocht lopen en die gene duwen in een rolstoel als ik zelf gezond was. Ja dat zou ik doen.

Wat zou jij doen??? Is de voeten wassen van de ander al te veel voor je of zou je je vriendin haar kont ook wassen.

Platte vraag misschien maar zo is het wel wat Patrick voor Justin doet. Het lezen van het boek maakte mij een beetje jaloers zelfs op hun vriendschap. Ik mocht willen dat mij bff om de hoek woont, maar dat doet hij niet. Ik weet wel zeker dat hij dit voor mij zou doen als hij de mogelijkheid had.

Wat voor vriend ben jij. Durf jij afhankelijk te zijn, durf jij hulp te aanvaarden. Durf jij je helemaal open te stellen naar de ander zodat je een echte vriendschap hebt?

3 gedachtes over “Dit heeft mij aan het denken gezet.

  1. Ik heb zelf na een ingrijpende operatie mogen ervaren dat veel vriendinnen wilden helpen maar echt niet allemaal. Ik ben nog steeds dankbaar dat het aantal dat hielp vele malen groter was dan zij die – overigens heel eerlijk – ‘nee’ zeiden. Niet iedereen kan met de ellende van een ander omgaan. En wetend hoe het er achter sommige deuren uitziet; niet iedereen kan zo’n zorg er nog bij hebben…

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat moedig dat je jezelf deze vraag durft te stellen en je zet mij ook aan het denken. Wie zou het voor mij doen? Ik denk dat er een paar mensen zijn die het zouden doen en ikzelf zou het ook voor sommige andere doen. Je moet wel vertrouwd zijn met diegene denk ik. Maar als ik veel om iemand geeft zou ik het doen. Je krijgt er ook vast veel liefde voor terug.

    Geliked door 1 persoon

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.