Afgeleid….

6507c-housewife-23868_640

Ik merk dat ik steeds wordt afgeleid van alles wat ik graag wil doen. Ook van mijn tijd met God. Er gebeurd steeds wel weer iets.

Positief en negatief hoor. Van de week kwamen wij er achter dat mijn man wederom een tekenbeet heeft opgelopen. Die rot teek was er met geen mogelijkheid uit te krijgen. Dus weer aan de antibiotica.
Ik wordt afgeleid door het alles zelf maken voor de maaltijden, door netflix, tv etc etc.

Ook ben ik in mijn proces van de burn-out te overkomen tot stilstand gekomen. Ik kan de moed niet opbrengen om video’s van 15 min te kijken en gefocust te blijven. Ja ik kan tv kijken omdat ik niet op hoef te letten, ik kan in een hyper focus raken wat dan een gat in mijn geheugen geeft omdat mijn hersens het niet opnemen. Klinkt misschien eng of raar maar dat is wel heel ontspannend.
De jongens hebben examen deze week. Mijn dochter bereid zich voor op een nieuwe studie.

En voor mijn gevoel dobber ik er lekker tussen door, maar wat ik al aangaf ik kom niet toe tot waar ik aan toe had willen komen.

 Herken jij dit? Wat doe jij hiermee?

Fijne dag,

Blijf dichtbij je Maker.

4 gedachtes over “Afgeleid….

 1. Ja, nu lukt het wel om een opmerking te plaatsen! Nu is het weer als vanouds, Eve! Wat je schrijft is heel herkenbaar voor mensen met ADHD.

  Qua burn-out: accepteren dat je niet binnen no time de oude bent. Is moeilijk, hè.

  1. Na stressvol iets, half uurtje liggen, waterdrinken.
  2. Leer jezelf wanneer je ja kunt zeggen en wanneer nee.
  3. Qua prikkels: nee zeggen tegen drukke winkels (bestel via picnic)
  4. Uurtje wandelen met de hond om je hoofd rustiger te maken

  Link: https://ruudmeulenberg.nl/burnout/adhd-en-burnout/

  Geliked door 1 persoon

 2. Herkenbaar hoor Evelien. Ik heb dat ook wel gehad. Vooral als het eigenlijk allemaal teveel werd. Als mijn hoofd te moe was, mijn lichaam rust nodig had. En ik was toen dus eigenlijk al……heel vaak, en veel te ver, over mijn grenzen gegaan.

  Wat ik leerde om hiermee te doen:

  – Een gevoelsdagboek maken. 3x op een dag bewust worden, stil staan, niet door dobberen/racen, maar luisteren naar: Lichaam, geest en verlangen van mezelf. Daar niks van vinden of denken. Alleen maar opschrijven.

  Door er naar te luisteren werd het al een stapje serieuzer genomen, zorgde ik al iets meer voor mijn grenzen. Ik schreef dit in een schriftje op. Aan het einde van de week las ik mijn gevoelens, verlangen etc door en probeerde ik door te lezen op te vatten wat ik nu ik eigenlijk nodig had. Wat mij kon helpen.

  – Een hele belangrijke: alle dode energie bronnen of vreters…. verbannen. Dan bedoel ik mijn eindeloos facebook scrollen in die periode bijv. Klaar. Er zit tijd in, het kost energie en het levert mij niets positiefs op. Het is verloren gegaan, het is dood gebleven. Ook eindeloos netflix series kijken. Ik mag dat best maar waarom eindeloos en alleen maar. Terwijl het mij geen energie oplever. Het leidde mij af van mijn gevoel, van mijn gedachten. Dat is op zich niet erg. Maar daarmee negeerde ik eigenlijk mezelf.

  Terwijl ik het juist nodig had om niet nog meer energie te verliezen. Maar dat was mijn ervaring he.

  – Zingen van liederen over en voor God. Het hielp mij enorm. Ik zocht liederen die paste bij mijn gevoel (wat ik op had geschreven in mijn dagboek) en ging zingen. Daardoor kon ik mijn gevoel uitten bij Hem en…. dat gaf mij wel veel terug. Het gaf mij kracht en ik voelde verbinding met Hem. De tranen die hierbij vloeide, ze vielen recht voor Zijn troon.

  Het is vast niet iets wat nieuw is, wat je misschien al weet, en misschien hielp het alleen mij in mijn persoonlijke situatie. Maar wilde je antwoord geven op deze belangrijke en herkenbare vraag.

  Ik bid voor je!

  Geliked door 1 persoon

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.