Denk aan hen….

Denk aan hen….

Denk aan hen die gevangen zijn.
Denk jij wel eens aan gevangenen overal in de wereld of denk je…. jammer dan eigen schuld dikke bult.??

Maar hoe zit het dan met de gevangenen die gevangen zitten om Gods naam? Bid jij voor hen?

Of denk je wel eens aan de gevangenen die niet lichamelijk gevangen zitten maar geestelijk, of zit jij zelf misschien gevangenen? Gevangen in oude patronen, schema’s zoals ze ze ook wel heel mooi noemen bij de therapie die ik volg. Ben jij wellicht een gevangenen van oude patronen die door gaan van generatie op generatie. Hoe fijn zou het zijn als iemand je dan eens bezoekt, met je praat en met je bid, toch?

Als je antwoord ja is, waarom laat je dan de gevangenen die echt vast zit in een gevangenis links liggen? Wellicht is dit ook een generatie op generatie verhaal….. Waarom laat je het oordelen over iemand in de gevangenis niet over aan God, daar is Hij tenslotte voor toch?
Hoe raar is het te denken dat jij wel recht hebt op vergeving hoe je ook gevangen zitten, dat jij recht hebt op compassie hoe je ook gevangen zit, maar iemand die lijfelijk vast zit zou dit niet hebben. Wat ben denk jij dat je meer bent voor God dan die gene in de gevangenis?

Het is een opdracht om ook gevangenen te bezoeken, hoe die gene ook gevangen zit. Om voor ze te bidden. Het staat verschillende keren in de Bijbel.

Hebreeën 13:3a spreekt er over en in Mattheüs 25:36 nog meer teksten of gevangen zijn op welke manier dan ook vind je HIER.

5 gedachtes over “Denk aan hen….

  1. Nelly van der Bas

    Ja, dat is heel belangrijk, want er zitten veel mensen gevangen in de gevangenis voor misdaad maar ook voor vervolging, omdat ze christen zijn. Er zijn mensen die gevangen zitten in hun bestaan zoals met narcisme. Deze mensen creëren een gevangenis voor degenen die hun vrouw of man of kind is. En er zijn mensen, die mensen gevangen nemen voor seksverslaving, vrouwenhandel. Maar ook mensen die incest ondergaan. Gevangen in een web van occultisme, hekserij, enz. Na je blog komt er zoveel boven, over mensen die gevangen zijn of gevangen zitten in. Het gebed is zo belangrijk, maar ook het er zijn voor heel veel mensen!

    Geliked door 1 persoon

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.