Religie verstikt je.

Ja dat lees je goed, dat schrijf ik zonder enige twijfel op mijn blog. Religie maakt je niet tot wie je bedoeld bent. Ik durf te zeggen dat het je verstikt. En ik ben ook van mening dat het niet de bedoeling is van God, dat wij mensen elkaar verstikken door elkaar wetjes op te leggen die nergens toe leiden en ons gevangen nemen in een leven dat bedoelt is om vrij te zijn. Jezus is niet voor niets aan het kruis gestorven.

Foto Bron: Google

Zoals de gene die mij langer volgen weten dat ik sinds januari therapie volg voor mijn burn-out. Er is inmiddels een boek open gegaan van dingen die ik nooit had verwacht. Zonder naar iemand te wijzen die iets fout zou hebben gedaan, kom ik langzaam tot de ontdekking dat ik niet meer ben wie God bedoeld had dat ik moest zijn. Ik was er van overtuigd dat ik een introvert persoon was. En daar lijk ik ook op, omdat een van de redenen is dat ik verstikt ben door religie. Ik ben gegoten in een rol die ik niet ben. En als je je bedenkt dat je in een grote leugen leeft, is het niet raar dat je in een burn-out terecht komt.

God grijpt in op aparte manieren en voor mij is dat de therapie die ik mag volgen. Een intensieve therapie die mij inzichten geeft in wie ik mag zijn. Het zal niet voor iedereen makkelijk zijn dat ik verander en wordt zoals ik gemaakt ben en al jaren had moeten zijn. Ik ben dankbaar voor de kans die God mij geeft om te worden zoals Hij mij bedoeld heeft.

Wie ben jij? Weet jij wie je bent? Introvert of Extravert, of ergens tussen in? Weet jij hoe God je heeft gemaakt en bedoeld?
Jezus stierf voor onze vrijheid, laat je niet gevangen nemen door religie, of mensen om je heen.

Laat religie je niet verstikken, maar leef in vrijheid en Blijf dichtbij je Maker.

9 gedachtes over “Religie verstikt je.

 1. Suzanne

  Helemaal met je eens Eve! Ik vond het grappig te lezen dat jij geen introvert bent maar dacht dat je dit was en ik altijd dacht dat ik een extrovert was en dat zei men ook over mij! Gelukkig niet tot een burn out geworden in mijn geval maar wat een opluchting om te mogen zijn hoe God je gemaakt heeft! Halleluja!

  Like

  1. Ja het is vreselijk te leven in een tegenstrijd in je die je niet begrijpt, tot dat je er ‘kapot’ aan gaat. God maakt geen fouten zegt men, maar het is wel fijn als je in een keurslijf mee loopt of je er in past of niet.

   Like

 2. Danielle Hoogendijk

  Wat mooi dat je deze ontdekkingen mag doen Eve, het is niet simpel dat weetbbik ook uit ervaring, maar schijn meis, straal zoals God jou gemaakt heeft. Het ontdekken is een hele reis en kostvvtijd maar het is zo kostbaar.
  Dank je wel voor wie je bent.

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel herkenbaar wat je schrijft in je blog. Het is bij mij nooit zover gekomen dat ik een burn-out kreeg, maar ik voelde mij mensenschuw worden en langzaam verdween de blijdschap uit mijn leven. Sterkte en veel zegen in de weg naar je herstel.

  Geliked door 1 persoon

 4. Nelly van der Bas

  Zo herkenbaar! Mensen leggen je zoveel wetjes op. En ik was het daar eigenlijk nooit mee eens, maar om de lieve vrede zwijg je. Maar op een gegeven moment begint het steeds meer te borrelen, dat je er niet meer mee kunt leven. Omdat je niet in de vrijheid kunt gaan staan, waar Christus je mee heeft vrij gemaakt. En ook dat je niet verder tot ontwikkeling komt, je kunt niet verder groeien. ‘k Heb in een leven van narcisme en religie gezeten, leugens en wat al niet meer. En ik trok het niet meer. God heeft mij daar echt uitgehaald. En ik mag zeggen ondanks de hele verwerking, dat ik veel meer vrijheid ervaar en God mij zeer nabij is. Fijn Evie, dat jij ook mag ervaren om jezelf te worden, bevrijd van alle religie en een relatie te hebben met je Hemelse Vader

  Geliked door 1 persoon

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.