Oeps ik ben boos.

Je kent vast wel van die situaties dat je opeens ( vaak niet eens opeens) uit je slof schiet. Ik had dat van de week.

Foto Bron: Google

Ze gaan hier renoveren. Heel fijn natuurlijk, het enige probleem is dat de aannemer en de woningbouw het woord communicatie niet in hun woordenboek hebben staan. Er worden afspraken gemaakt en toezeggingen gedaan en er wordt er niet een na gekomen. Afgelopen week kregen wij om 17:05 op vrijdag een brief in de de bus dat wij de schuttingen weg moeten halen. Nu is het zo dat ons toe is gezegd dat wij noodschuttingen zouden krijgen. Maar je raad het al, niemand weet er van af. Ze zouden komen kijken over hoe ze dat het beste konden doen tussen de stijgers door, en je raad het al ze moeten nog komen. Maar oké wij hebben de voorschuttingen weg gehaald want 1 april zouden ze beginnen met graven. Al wie er aan de deur kwam, al wat er gebeurde je begrijpt het er gebeurde niets. Toen ik de dame die over dit alles gaat een paar vragen stelde, reageerde zij erg narrig en toen ik haar zei dat het niet mijn probleem zou moeten zijn dat zij zieken hebben en hun afspraken daar niet door kunnen na komen, werd ze heel boos, liep weg en zei: Ik krijg een burn-out van jullie. Ik denk het mijne van haar situatie. Maar je begrijpt, de sfeer wordt er niet beter op en ik wordt er niet vriendelijker op.

Je kunt je afvragen mag dit, is dit reëel, mag je als christen boos worden en ik denk dat het antwoord JA is. Ik denk dat wij als christenen ons zo vreselijk te kort doen door al de regels die wij opleggen dat we bekrompen leven en de plank compleet misslaan hoe het leven bedoeld is. Je mag er het jouwe van denken natuurlijk. Maar Ook Jezus werd boos, Hij gooide zelfs de tafels door de tempel.

Denk je dat God wil dat wij ons alles maar over onze kam laten scheren. Ik ben heel benieuwd naar jou antwoord hier op.

Fijne dag, Blijf dichtbij je Maker.

5 gedachtes over “Oeps ik ben boos.

 1. Brandenburg

  Wat een toestand ik dacht dat je halve huis al intussen klaar was.tuurlijk mag je boos zijn anders lopen ze over je heen als je er niets van zegt.jij zorg toch ook dat de afspraken voltrokken worden .je zou er overspannen van worden.je hoort het overal waar zoiets gaande is.je moet maar blij zijn dat ze komen.alhoewel ze vergeten wat je aan huur betaald.sterkte ermee

  Geliked door 1 persoon

 2. Nelly van der Bas

  Heel begrijpelijk dat je boos werd. En ik ken die situatie ook in mijn omstandigheden. Renovatie, op het laatste moment krijg je bericht, dat je wat moet doen. En vervolgens komen hun zelf de afspraken niet na. En dat niet 1 x, nee dat gebeurt telkens weer. Boos worden? Het helpt je niets. Je stuit op een muur, ze trekken er zich toch niets van aan. Boos worden is menselijk. Boos worden als christen zijnde mag. Al zeg ik zelf altijd. reageer nooit gelijk, want dan zit je in je emotie en raken ze je alleen maar harder. De volgende dag kun je er iets meer afstandelijker naar kijken en zeggen wat je op je hart hebt alleen dan heel rustig. Toen Jezus boos werd in de tempel, was het omdat ze de plaats waar Zijn Vader gediend werd tot handelaarsplaats maakten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Terecht boos zijn is goed. Empathie hebben voor de andere is ook goed.
  De werkdruk is onmenselijk hoog. Stress is een groeiend probleem en als er dank zieken zijn moet er veel werk gedaan worden door weinig mensen. En soms door mensen die zich niet hebben kunnen inlezen.

  Moeilijk hoor. Ik snap je boosheid.
  Maar ik heb ook medelijden mensen die hun werk moeten doen terwijl er geen goed werkplan is .

  Geliked door 1 persoon

 4. Ook ik denk dat je boos mag worden en mag zeggen waar je last van hebt. Maar zorg voor je eigen bestwil dat je er niet in blijft hangen. Ik moest denken aan Efeze 4: 26 Word boos, maar zondig niet; laat de zon niet ondergaan over uw boosheid, 27 en geef de duivel geen plaats.

  Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.