Wat adem je in?

1d71f62a4afac32a08b496b3595d2d9d
Bron foto: Google

 

Je ademt de hele dag in en uit, dit doe je ongemerkt. Voor sommige mensen is dit helaas niet zo.
Maar wat adem je nu in?
Niemand weet het precies. Ja zuurstof, maar wie weet wat voor rotzooi als virussen en bacteriën. …
Iedereen weet dat adem halen nodig is om in leven te blijven. Voor mij geld dit zowel lichamelijk, als geestelijk. 
Wanneer ik niet goed ademhaal krijg ik het benauwd en voel ik spanning in mijn lichaam opkomen. Dit kan soms leiden tot een paniek aanval. Ik adem emoties van anderen in die mij eigenlijk vervuilen en ik weet niet wat ik er mee moet. 
Dit klinkt misschien zweverig maar zo is het zeker niet bedoeld. Onbewust nemen wij de andere waar, en ‘ademen’ wij slechte dingen in. Slechte gevoelens en gedachten. 

Door goed te ademen en eens tijd te nemen voor meditatie, waardoor je echt jezelf gaat onderzoeken, zul je merken dat je eindigt bij God. Adem goed in en uit en verdring de nare dingen met de woorden van God. Met hoe Hij je ziet. 
Je zult zien dat je je een stuk beter voelt, wanneer je tijd neemt om het goede in te ademen. 

Meditatie is niets meer dan bewust worden van  wat je aan het doen bent, bewust zijn van wat je denkt, goed of slecht. Meditatie is bewust het goede in je geest en lichaam laten komen. De een doet dat door Bijbelteksten te herhalen, de ander door naar instrumentale muziek te luisteren of door te bidden. 

God gaf ons 6 dagen om te werken, te studeren, het huishouden te draaien en 1 dag om te rusten. Ik denk dat vele van ons dit laatste te weinig doen. Helaas met als gevolg dat slechte dingen in je geest en lichaam kunnen komen. Wapen je tegen slechte dingen, door te doen wat Jezus deed, dus tijd te nemen met de Vader. Tijd voor Hem zelf te nemen, goed voor zichzelf te zijn. Tijd om te bidden tijd om bewust te worden wat je nu eigenlijk allemaal aan het doen bent. Wij zijn niet gemaakt voor 24/7 door gaan. 

Als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet voor een ander zorgen. 

Ik wens je een mooi weekend toe,

Blijf dichtbij je Maker.

Liefs, Eveline

 

2 gedachtes over “Wat adem je in?

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.