Het gebeurd vaker dan je denkt

hgeweld

Foto bron: Google

Het gebeurd vaker dan je denkt, ik heb het hier over huiselijk geweld. Geweld binnen een huwelijk. Misschien niet zichtbaar voor de buiten wereld, dat is nu ook precies het verradelijke er aan.
Nu in de corona crisis tijd zijn er meer huiselijk geweldplegingen geweest dan in een heel jaar tijd.

Nu denk je misschien wat wil je hier mee, dat is een goede vraag. Ik weet uit nabije omgeving hoe erg huiselijk geweld kan zijn, dat er nauwelijks begrip voor is, zeker bij de overheid. Ik heb het verdriet gezien bij de kinderen en vrouwen en jawel ook zelfs soms bij mannen, die gevangen zaten in een geweldig huwelijk of gezinssituatie.

Mijn vraag aan jou is, zie jij het gebeuren, zie jij hoe iemand onderuit getrapt wordt door haar partner, hoe een kind voor gek wordt gezet bij vriendjes door de ouders?

Wat doe je?

Laat je het gaan terwijl je weet hoe gevaarlijk deze situatie kan zijn, vooral hoe schadelijk deze situatie kan zijn. Ben jij dan niet mede schuldig aan het geweld?

Wat doe jij, ja jij de gene die dit overkomt?

Ook jij kunt zelf wat doen, je bent sterker dan je denkt. Laat je niet plat walsen door je partner of ouders. Sta op en wees sterk. Zoek iemand die je kunt vertrouwen, praat erover ipv van alles voor je te houden. Gooi het open en wordt wie je bent. Zoals je bedoeld bent een mens die schittert in deze wereld. Schaam je niet voor wat je overkomt. Denk niet het valt wel mee, want dat doet het niet. Het is niet jouw schuld dat een ander je dit aan doet. Het mag gewoon niet gebeuren wat de reden van de ander ook is.
Dit is geen excuus.

Geweld in wat voor relatie dan ook en in wat voor vorm dan ook is niet acceptabel.
Sta op.

Een relatie is bedoeld om lief te hebben, om elkaar op te bouwen en sterker te maken. Niet om een ander op welke manier dan ook kapot te maken.

Wordt jij geestelijk, seksueel of lichamelijk mishandeld. Sta op wees sterk en meld het bij iemand. Je bent niet alleen.

Jezus heeft Zijn bloed laten vloeien voor je vrijheid, Hij is gestorven voor jou. Laat niemand je die vrijheid ontnemen.

JE BENT HET WAARD OM OP HANDEN GEDRAGEN TE WORDEN.

Wat jij als moeder toelaat in je relatie is een voorbeeld voor je kinderen. Onthoud dat jij de spiegel bent die de kinderen iedere dag zien.
Een grote mond krijgen, klappen krijgen of sex hebben met je partner omdat hij dat wilt is niet oke. Je relatie hoort te bestaan uit wederzijds respect, liefde en aandacht voor elkaar.

Onthoud goed het is NIET JOUW SCHULD.

Wil je door praten over dit onderwerp. Stuur dan een bericht in het contact formulier op de site. Je bent niet alleen. Steek je hand uit naar de ander of pak de hand van de ander die hem naar je uitsteekt.

Sta op en schitter.

Veel liefs,

Eveline

2 gedachtes over “Het gebeurd vaker dan je denkt

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.