Uitdaging 7 De Liefde gelooft het beste.

Ik hoop dat je het nog volhoud om je opdrachten te doen, maar boven al hoop ik dat je resultaat ziet het zij in je partner het zij in jezelf.

Vandaag openen we met de prachtige tekst uit:

1 Korinthiërs 13:7

Alles gelooft ze, alles hoopt ze.

Diep in je hart ziet een kamer. Die kamer heet de complimentenkamer en je komt er elke keer als je iets positiefs over je partner denkt.
Het is heerlijk om af en toe in die kamer te zijn. Op de muren staan allerlei mooie woorden en zinnen, die de goede eigenschappen van je partner beschrijven.
Woorden van liefde, complimentjes zoals, mooi, eerlijk, liefdevol, vul het zelf maar in.
Het zijn woorden waardoor je partner groeit in je waardering. Het zijn gedachten die je vast zet in je geheugen, die je blij maken. Hoe meer je positief denkt over je partner hoe dankbaarder je wordt dat je zijn/haar partner mag zijn.
Het meeste van de complimentjes komt vast en zeker uit het begin van jullie relatie toen je nog verliefd was en alles door de roze bril zag. Deze basis is belangrijk, het is van belang dat deze complimenten kamer vol zit voor dat de tijd komt dat je minder vaak in deze kamer komt wanneer je verder in je relatie bent. Er is nog een kamer dat is de afkraakkamer. Dit is een kamer waar je ook zeker eens komt. Op deze muren staan dingen geschreven waar je je aan ergert, of momenten waar je teleurgesteld bent door je partner. Hoe langer je in deze kamer bent, hoe meer je je gaat ergeren, hoe meer je gaat geloven dat je partner zo is en kom je zeker niet meer in de complimenten kamer.
Je zou zelfs kunnen gaan twijfelen of je wel met je juiste persoon bent getrouwd. Je zou de afkraakkamer ook de munitie kamer voor je volgende gevecht/ruzie kunnen noemen. Je spaart hier alvast woorden die je kan zeggen bij een volgende ruzie. Deze kamer breekt je verliefdheid af en ook je Huwelijk. Zorg er dus voor dat je niet lang in deze kamer verblijft.

Laten we eens even kijken hoe het zit. De afkraakkamer is er echt ook al doen we soms wel alsof het allemaal wel mee valt.  Toch moet je waakzaam blijven, zorg ervoor dat je meer in je complimenten kamer bent dan in de afbraakkamer.
De Liefde kan niet overleven in de afkraakkamer, dus wil je de Liefde in je Huwelijk houden, maak dan gauw dat je weg komt uit de afkraakkamer en laat de Liefde voor je partner groeien in de complimenten kamer. Je kunt steeds naar de afkraakkamer rennen, maar het neemt alleen maar de vreugde uit je Huwelijk weg. De Liefde kiest ervoor om uit te gaan van het beste. Ze geeft mensen het voordeel van de twijfel en weigert het onbekende in te vullen met negatieve gedachten. De Liefde is niet lui, want wanneer de ergste vermoeden toch waar blijkt te zijn dan vecht ze er voor om het goed te maken.

Ga anders denken, zoek het positieve in je partner. Bezoek de afkraakkamer alleen als je gebedspunten zoekt. Schrijf op de muren van je afkraakkamer met hoofdletters : “BEDEKT DOOR LIEFDE”

Ga naar je complimenten kamer. Houd van elkaar, wees een voorbeeld voor je kinderen hoe de Liefde moet zijn in een Huwelijk, wees een voorbeeld voor anderen om je heen. Wilt dat zeggen dat je nooit een keer een ruzie hebt. NEE. Maar het is wel een keuze die je maakt om het anders op te lossen dan wanneer je in je afkraakkamer zit met je munitie klaar voor het volgende gevecht.
Geef je kinderen een erfenis mee van Liefde waar je bewust voor kiest in te vullen door naar je complimenten kamer te gaan.
Leer jezelf aan positief te denken, en val je bijna in de val, vergeet dan niet: “HIGH FIVE”.
Houd van je partner, hij/zij verdient het maar jij ook.

De uitdaging voor vandaag is het volgende:

Neem 2 vellen papier.  Schrijf op het eerste allemaal positieve dingen over je partner. Doe het zelfde op het tweede vel maar dan met negatieve dingen.
Verstop beide vellen op een goede plek. Verder op in de komende uitdagingen komen we er nog op terug.
Kies vandaag 1 positief eigenschap van je partner, en bedank je partner bewust voor deze positieve eigenschap, spreek het uit naar je partner dat je er blij mee bent dat hij/zij deze eigenschap heeft.

Schrijf voor jezelf op:

Welke lijst vond je makkelijker om te maken.
Wat heeft het geleerd over je eigen gedachten.
Schrijf op voor welke eigenschap(pen) jij je partner hebt bedankt.

We sluiten af met de tekst van

Filippenzen 4:8

Schenk aandacht aan alles wat waar is….. en lof verdient.

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.