Uitdaging 9 De Liefde maakt een goede eerste indruk.

Hoe is het afgelopen week gegaan? Vond je het moeilijk om je partner zijn/haar grootste fan te zijn?
Wat maakte dat het je lukte?

Vandaag beginnen we met een Bijbeltekst uit 1 Petrus 5:14 wat zegt:

Groet elkaar met een kus als teken van uw onderlinge Liefde.

Tot dus ver hebben we geleerd over hoe je Liefde kunt uiten. Uiten van Liefde door, geduld, vriendelijkheid, en bemoediging.  Dit is niet altijd makkelijk, maar wel heel belangrijk als je een goede relatie wilt hebben en houden.

Denk eens na…..hoe begroet jij je partner iedere dag? Je vraag je misschien af wat doet dat er toe, wel het doet er inderdaad toe. Aan de manier hoe echtgenoten elkaar begroeten kan je vaak al aflezen hoe de relatie in elkaar zit. Je ziet aan de lichaamstaal hoe ze met elkaar omgaan als een ander er niet bij is. Is begroeten dan echt zo belangrijk?? Ik denk het wel het staat niet voor niets in de Bijbel benoemd.
De apostel Paulus nam de moeite om de lezeres van zijn brieven aan te moedigen elkaar hartelijk te begroeten. Sterker nog, aan het eind van zijn brief aan de Romeinen vraagt hij zijn mede gelovigen om zijn groeten over te brengen aan 27 vrienden en geliefden. Hij noemde ze allemaal bij hun naam.  Maar het gaat niet alleen om het begroeten van je vrienden. Jezus zei in de Bergrede dat zelfs heidenen mensen groeten die ze aardig vinden. Dat kan iedereen. Maar Jezus ging een stap verder. Hij ze dat we zo nederig en genadig moeten zijn, dat we zelfs onze vijanden vriendelijk begroeten. Nu komen we bij een interessante vraag: hoe moet je je vrienden, collega’s en buren begroeten? Hoe ga je om et kennissen en mensen die je buiten op straat tegenkomt? Je groet ze uit beleefdheid. Hoeveel temeer verdient je partner dan dat je hem/haar groet als je haar/hem ziet. Je denkt vast niet na dat jouw groet aan je partner zijn/haar dag kan maken of breken. Als jij je partner liefde vol groet en blijk van waardering geeft zal hij/zij anders in haar dag staan dan wanneer je elkaar niet of nauwelijks groet.
Als je je partner laat merken dat je blij met hem/haar bent dan versterkt dat het zelfvertrouwen van je partner. Je voelt je gewaardeerd en belangrijk voor de ander. Een positieve begroeting is net als de Liefde, het geeft energie. Lees maar eens in Lukas 15 het verhaal van de verloren zoon. De jongen voordat hij naar huis kwam had van alles verwacht maar niet de reactie die zijn vader hem gaf. De onvoorwaardelijke Liefde. Ik denk dat deze jongen zich in geen tijden zo goed heeft gevoelt als op het moment dat hij zijn vader weer zag en die hem warm begroeten. Deze begroeting herstelde de relatie tussen vader en zoon.
Hoeveel temeer kan jouw begroeting naar je partner doen in jullie relatie. Denk daar niet te luchtig over. Gebruik al je zintuigen wanneer je je partner begroet.
Denk eens na hoe vaak begroet jij je partner per dag? Laten we eens kijken wat kansen zijn dat jij je partner begroet…. Als je thuis komt. Als je samen afspreekt  in een restaurantje, als je elkaar welterusten wenst en als je elkaar opbelt.
Mijn ouders hadden altijd de gouden regel ga nooit slapen zonder elkaar goede nacht te hebben gewenst. Laat je begroeting echt zijn en realiseer je wat je begroeting kan doen voor je partner.
Ga eens bij jezelf na….als jij je partner groet, denk je dat hij/zij zich dan gewaardeerd en geliefd voelt? Begroet elkaar altijd, zelfs of misschien wel juist als het even niet zo goed gaat tussen jullie. Laat zien dat je de ander waardeert. Liefde is een keuze weet je nog? Kies er daarom voor je partner in het vervolg anders te begroeten. Kies ervoor om hem of haar lief te hebben.

bron foto: Google

De Uitdaging voor deze week:

Bedenk een manier waarop je je partner vandaag gaat begroeten. Doe het enthousiast, met een glimlach. Neem je voor om je manier van begroeten te veranderen, zodat je kunt laten zien dat je van hem of haar houdt. 

Schrijf voor jezelf op wanneer en waar heb je je partner op een bijzonder manier begroet? Hoe ga je vanaf nu je begroeting veranderen?

Tot slot:
Filemon 7

Uw Liefde heeft mij veel vreugde en troost gegeven.

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.