En dat voor TLC

pizap.com14934993543091

Gisteren keek ik naar een tv programma op TLC,

Submissive Wives’ Guide to Marriage.

Het ging over onderdanig zijn en de Bijbelse rol verdeling binnen een huwelijk en gezin. Sommige van jullie weten hoe ik denk over teksten als in Efeziërs 5. ‘Toevallig” hebben wij vorige week met GMG dit hoofdstuk gelezen.
Onderdanigheid is voor veel vrouwen een vies woord. En toch bewijst het keer op keer hoe sterk een vrouw moet zijn om dit te kunnen zijn of worden. Ook in dit tv programma, was het weer zichtbaar hoe de stellen beter gingen functioneren wanneer ze de Bijbelse principe erop na gingen houden. God weet wat goed voor ons is. Ook voor ons huwelijk.

Nee we zijn geen domme eendjes. Nee, we zijn niet minder dan onze mannen. Maar Bijbels gezien hebben we wel anderen taken in het leven dan onze mannen. God heeft ons geschapen als de helper van onze mannen. Gelijkwaardig, maar onze mannen kunnen niet zonder onze steun goed functioneren op het werk, thuis of waar dan ook.

De vrouw uit het programma zei: Als jij je man tot koning maakt of als koning behandeld wordt jij automatisch de koningin.

Ik daag je uit, de Bijbelteksten eens goed tot je door te laten dringen. En als jij God en Jezus wilt volgen, zul je ook deze opdrachten moeten opvolgen. En geloof mij, je leven wordt er alleen maar mooier van.

Lees  Genesis 2:23-25 en Efeziërs 5 , Jakobus 1:21 en Jakobus 4:71 Korintiërs 11:2-3 .

Bid ervoor vraag God wat Hij vind hoe je dit proces aan kunt pakken. Wees een sterke vrouw. Gehoorzaam God en ……..

Blijf dichtbij je Maker.

Bewaren

4 gedachtes over “En dat voor TLC

  1. Ik had een deel van het programma ook gezien. Het onderdanig zijn aan je man is totaal iets wat niet vanuit mijzelf komt, maar het is misschien wel goed. Ik ben niet getrouwd en heb nog geen eens ooit een vriendje gehad, maar het lijkt me wel goed om daar over na te denken.

    Like

    1. In feite is het Bijbels dus als je Bijbels wilt leven doe je dat. Ik moet zeggen dat sommige stukken ik erg overdreven vond. Ik denk zelf dat als je bid voor je relatie, en je Gods woord kent dat het vanzelf gaat, dat je alert blijft.

      Like

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.