Ik was de weg kwijt

Sinds een aantal weken ben ik nauwelijks meer bezig op Facebook, instagram en andere social media. Ik was er zo klaar mee. Het punt was bereikt. Het feit dat je niet eens op je eigen Facebook je gedachten mag ventileren deed mij de das om. Ik wordt geacht te zeggen of te denken hoe een ander vind dat ik dat moet doen. Dit gaat voor mij echt te ver. Ik beleef mijn geloof zoals ik dat wil en jij zoals jij dat doet. Lijkt mij niets moeilijks aan. De aanslag van Utrecht heeft mij enorm geraakt. Ik merkte dat er 2 strijd kwam in het christelijke wereldje. De een ging de straat op om de moslims te steunen, die een paar dagen voor Utrecht neer waren geschoten in New Zeeland en de ander vraagt christenen te bidden voor 46 christenen die zijn vermoord in Afrika door radicale moslims. Wat je hier van vind vind je hier van… dat is aan jou, maar als christen zijnde kunnen wij niet om Gods woord heen. En ja, ook die kun je lezen op je eigen manier. Het verbaasd mij dat mensen zeggen; God is een God van liefde en dat is ook zo, maar God is ook een rechtvaardig God die ons op wat voor manier ook duidelijk zal maken dat wij niet helemaal op de goede weg zijn. God is een jaloers God, wij kunnen geen 2 goden dienen. Is dit leuk om te lezen en te horen? Nee, dat is het zeker niet. Maar ik vraag mij af of God het zo leuk vind om naar ons te kijken terwijl wij ons worstelen door een verrotte wereld, verharden en als christenen tegen elkaar opstaan.

Het leven is lekker rustig zonder internet, het bevalt mij prima. Mijn creatieve brein begint weer te borrelen. Ik heb weer tijd voor wandelen en dingen te doen die ik leuk vind en goed zijn voor mij. Ik zeg social media niet zomaar gedag, maar de verleiding ligt wel op de loer om dat te gaan doen.

Het leven zonder what’s app, facebook etc geeft ruimte, geeft rust en lucht. En laat dat nu precies zijn wat ik nodig heb.

Ik ben bezig in het stilte dagboek dat ik ben begonnen op de workshop bij Eline van Een Lichter Leven. Zo heerlijk om daar in bezig te zijn in plaats van naar een scherm te staren.

Ook hier op het blog gaan dingen veranderen. Ik ga de leesrooster niet meer maken gezien het feit er niemand naar kijkt volgens de statistieken. Dit is dus niet wat jullie willen op mijn blog. Wat jullie wel willen, daar ben ik heel benieuwd naar. Deel je reactie of in het contacten formulier, of in de reactie box hier op het blog.

Het leven is mooi, te mooi om het niet bewust en in rust te leven. God heeft het leven gegeven om van te genieten, en precies dat laatste was ik kwijt.

11 gedachtes over “Ik was de weg kwijt

 1. Nelly van der Bas

  Ik begrijp je reactie wel. Toch gebruikt God alles wat je voor God doet. Je denkt dat niemand het leest. Misschien nu niet. Maar dan opeens hoor je een reactie wat kwam omdat ze het wel gelezen hebben.Soms lijkt het wel of we voor niets bezig zijn, maar dat is niet zo. We leren er in de eerste plaats zelf van. En na verloop van tijd zal God het zegenen,maar Hij laat het niet altijd zien aan ons. Het gaat er om dat wij zaaien. Maar probeer te luisteren wat God tegen je zegt hierin. Dat is immers het allerbelangrijkste, dat zal God zegenen, al zou het maar voor 1 mens zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Helemaal mee eens.
   Ik krijg regelmatig de vraag wanneer ik weer ga bloggen of weer aan de slag ga bij GMG en gek genoeg komt die vraag van mensen van wie ik dat het minst verwacht had.

   Soms is het goed om je even terug te trekken, maar wat je doet is wel waardevol, Eve!

   Geliked door 1 persoon

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.