Help ik stik

Het is door de renovatie erg rommelig hier en niets is zeker. Het is niet zeker wanneer er iemand bij je huis komt, en als ze komen voor hoe lang dan? De tuinen liggen open. Je kunt nergens heen. En zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen, is de communicatie erg slecht in het project.

Drowning in people

Ik heb zo nu en dan last van paniek en angst aanvallen, en met de therapie gaat dat een stuk beter. Alleen vanmorgen werd ik er enorm door overvallen. Het leek als of ik stikte. Het is moeilijk te omschrijven wat er met je gebeurd wanneer je zo’n aanval krijgt en als je het niet snapt wat ik hier nu schrijf, HOORAY voor jou. Je mist er niets aan. Het is heel maf om de controle over je eigen lijf en gedachten te verliezen. En niet te weten hoe je terug moet komen naar het ‘normale’.

Vaak wordt er gezegd maak je niet zo druk of doe rustig en joh, laat de dingen los weet je wat, ik zou willen dat ik dat kon op dat moment. Maar zoals ik schrijf dat gaat dus niet. Het gevoel overvalt je en je bent in gevecht met je eigen lichaam en geest op dat moment je wordt weg gezogen uit het hier en nu.

Hoe ga jij , om met stress, onrust of onzekerheid???

7 gedachtes over “Help ik stik

 1. Hoi Eve,
  Ik weet helaas wel hoe dit voelt, wat je beschrijft. Het is heel erg. Ik ben wel eens in paniek naar de dokter gesjeesd omdat ik bang was, dat ik dood ging. je moet dit idd meegemaakt hebben, wil je het begrijpen. Sterkte voor jou!
  Liefs van Anja

  Geliked door 1 persoon

 2. Nelly van der Bas

  Lieve Eve, ik heb het zelf ook een keer meegemaakt en ik kon door mijn angst mijn stoel niet meer uitkomen. Dus ik weet waar je het over hebt. Het is vreselijk als het je overkomt. Wat zo moeilijk is voor je dat die stressvolle periode nog niet voorbij is van renovatie. Het enige wat je zou kunnen doen is een mail sturen (ik weet niet of het wel helpt, maar is misschien een idee) dat je graag vooruit wil weten, wanneer ze komen en welke tijden het niet kan i.v.m. je gezondheid.
  Sterkte in alles! Ik zal voor je blijven bidden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Heej Eve, Wat naar voor je! Ik weet ook hoe het voelt helaas. Maar ik weet ook hoe je ervan af kan komen. Ik coach namelijk christelijke vrouwen om stress en angst te overwinnen door de geestelijke oorzaak aan te pakken. Je kan het namelijk overwinnen! Mocht je meer willen weten, stuur gerust een berichtje. Info@uniquepearl.nl.

   Geliked door 1 persoon

 3. Danielle Hoogendijk

  In mijn eigen veilige omgeving heb ik het gelukkig nooit gehad, wel buiten en dan wilde ik alleen maar naar huis. Het lijkt me afschuwelijk om dit te ervaren op de plek waar je veilig zou moeten zijn.
  Sterkte lief mens 😘

  Geliked door 1 persoon

 4. Als ik een paniekaanval heb gaan mijn spieren trekken – waarschijnlijk omdat ze bij mij, door mijn motorische stoornis, toch al wat ‘strakker’ staan. Nu weet ik wat het is en laat ik het gebeuren, omdat ik weet dat als ik het tegenhoud het alleen maar erger wordt. In het begin probeerde ik dat nog wel, en dan lag ik vervolgens op bed en waren zelfs mijn rugspieren aan het krampen. Dat gebeurt soms op de genantste momenten. De eerste keer tijdens de seks, toen door mijn hoofd schoot ‘wat nou als het condoom scheurt en mijn pil niet werkt? Ik wil nog geen kinderen!’ en daar ging ik. En ‘even niet zo raar doen’ helpt juist niet dus.

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: LookAroundTheCorner

Leuk dat je even langs kwam op mijn blog. Dank je wel.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.